Turkije werkt aan eigen zoekmachine en maildienst

0
4

Turkije werkt aan een eigen zoekmachine die in 2010 het levenslicht moet zien. Ook werkt het land aan een nationale maildienst die alle zeventig miljoen Turken een mailadres met maximaal 10GB aan opslagcapaciteit moet bieden. Dat meldt Tweakers.net.

Volgens Tayfun Acarer, voorzitter van de Turkse telecomwaakhond, worden alle grote zoekmachines gehost in het buitenland en kunnen deze niet voldoen aan de behoeften van het land.Ook heeft Acarer details onthuld over een nationaal project om alle inwoners van het land te voorzien van een mailadres. Dit mailadres zal gekoppeld zijn aan de Turkse variant van het burgerservicenummer en moet werken via een nieuw mobiel netwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here