Zes rechters stemden in met verlof Saban B.

2
2

In totaal zes rechters hebben ingestemd met het verlof van de beruchte Turkse mensenhandelaar Saban B., die tijdens zijn vrijaf de benen nam. Dat zei zijn advocaat Gerard Spong donderdag in het tv-programma Nova. Politie en justitie begonnen woensdag een internationale klopjacht naar de zeer beruchte 38-jarige B.

Hij sloeg op de vlucht nadat hij van het gerechtshof in Arnhem enkele dagen vrij had gekregen wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Samen met zijn broer Hassan B. was hij betrokken bij grootscheepse vrouwenhandel. Ze dwongen onder andere op de Wallen vrouwen om als prostituee te werken. Vorig jaar is hij door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 7,5 jaar cel. Hij kreeg vorige week tijdens zijn hoger beroep van het gerechtshof een paar dagen verlof om bij zijn vriendin te kunnen zijn, onder voorwaarde dat hij zich dagelijks meldde bij de politie.

De slachtoffers moesten van de broers vaak twaalf uur per dag werken en in sommige gevallen zelfs hun borsten laten vergroten. Ook ondergingen zeker vijf slachtoffers gedwongen een abortus. Er zouden in totaal 78 slachtoffers zijn, maar uiteindelijk durfden slechts tien vrouwen aangifte te doen.

De nationale recherche biedt alle vrouwen die slachtoffer zijn geworden van de gevluchte crimineel Saban B. extra bescherming aan. Dat zei advocaat Annet Koopsen, die negen slachtoffers vertegenwoordigt, donderdag in het NOS Journaal.

2 REACTIES

  1. Het gaat mijn verstand en gevoel te boven dat er mannen zijn zoals deze Saban B.. maar ze zijn er. Maar dat er dan rechters zijn die zo handelen gaat ook mijn verstand ver te boven.. zijn dit ook mannen soms? In ieder geval niet competent of onverschillig.
    Als vrouw denk ik dan waar is het RECHT?

  2. wat een goed werkend systeem…

    of alle zes hebben in hun plicht verzaakt, of alle zes hebben de Nederlandse wet en sysyeem goed toegepast…welke wilt u?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here