Verkeerde info over verdachte verspreid

0
2

De politie heeft verkeerde informatie verspreid over Nevzat K., de verdachte van de moord op Arzu Çakmakçi-Erbas. Dat stelde zijn advocaat Niels van der Laan woensdag, schrijft De Telegraaf. K. (41) wordt ervan verdacht dat hij de 32-jarige eigenaresse van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West op 10 augustus bij de crèche heeft doodgestoken.

Politie en justitie verspreidden vlak na de moord een foto van de man. Zij vertelden daarbij dat hij verslaafd was aan drank en drugs. Ook zou hij eerder betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven.

Volgens Van der Laan is zijn cliënt echter helemaal niet verslaafd. Bovendien heeft hij een blanco strafblad. De advocaat spreekt van „stemmingmakerij”. „Dit is niet alleen schadelijk voor mijn cliënt, maar ook voor de waarheidsvinding” zegt hij in de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here