Prijzen aan buitengewone studenten uitgereikt

2
12

De Universiteit Utrecht heeft tijdens de opening van het Academisch Jaar de studentenprijzen 2009 uitgereikt. De studenten Seren Dalkiran en Gerhard Bos ontvingen op 31 augustus in de Domkerk een trofee, een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro. De Universiteit Utrecht reikt sinds vorig jaar prijzen uit aan studenten die uitmuntend presteren tijdens en buiten hun studie. Hiermee wil de universiteit studenten stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

Seren Dalkiran, bachelorstudente Liberal Arts & Sciences aan het University College, ontving de studentenprijs in de categorie ‘Bijzondere verdiensten’. Zij werd voorgedragen vanwege haar maatschappelijke inzet en grote hoeveelheid activiteiten. Zo richtte ze de Stichting Verdwaalde Gezichten op, die zich inzet voor mensenrechten. In het verlengde hiervan ontwikkelde ze enkele educatieve projecten zoals ‘Zwarte Tulp’, om eergerelateerd geweld, identiteitontwikkeling en het recht op zelfbeschikking bespreekbaar te maken op middelbare scholen. De Minister van OC&W besloot dit project landelijk te implementeren. De jury was bijzonder onder de indruk van Serens positieve energie die ze met haar activiteiten uitstraalt, en het feit dat zij daarnaast ook academisch weet te presteren.

2 REACTIES

  1. Een vrouw om trots op te zijn! Gefeliciteerd mevrouw Seren Dalkiran.
    De één heeft 1 talent en de ander 3 of 5, als je ze maar gebruikt en dan is het zeker mooi dat ze zich heeft ingezet voor de achterstand die vrouwen nog steeds ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here