‘Turkse humor met Marokkaans sausje’

0
16

Binnenkort is bij de VPRO het nieuw, licht satirisch tv-programma ‘Harirah’, geschreven en gespeeld door Inci Lulu Pamuk, Elvan Akyildiz, Mohammed Azaay en Karim El Guennouni, te zien. Zoals hun namen doen vermoeden zijn zij van Turkse en Marokkaanse afkomst. En natuurlijk heeft dat zijn weerslag op de onderwerpkeuze van de uitzendingen en de kijk op de Nederlandse samenleving die daaruit spreekt. De regie is in handen van Kees Prins.

Harirah wil geen pamflet zijn. Verwacht geen glasharde stellingname in het migrantendebat, geen pleidooi voor de multiculturele samenleving, noch een afwijzing daarvan. Gewoon Turkse humor overgoten met een Marokkaans sausje.

Harirah toont kleinmenselijk, alledaags leed, waar ook de geboren Nederlander zich in kan herkennen. Of, zoals een snackbarhouder uit Amsterdam-Oost het ooit verwoordde: ‘Turken en Marokkanen zijn ook maar mensen.’

De twee dames zijn op het podium bekend als Hassan’s Angels, de heren opereren onder de noemer De Varkensfabriek. Duo’s die op een luchtige manier theater maken over het leven dat een niet in Nederland geboren Nederlander leidt.

Met: Inci Lulu Pamuk, Elvan Akyildiz, Mohammed Azaay en Karim El Guennouni
Regie: Kees Prins

Uitzending: vanaf maandag 23 november, 22.00 uur, Nederland 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here