Strafzaak tegen rechercheur heropend

0
3

De strafzaak in hoger beroep tegen een 56-jarige Westervoortse rechercheur wegens aanranding van twee medewerksters, is donderdag door het gerechtshof heropend. Het hof in Arnhem wil meer informatie. De Westervoorter was tot 2002 leider van een drugsteam in Turkije, en zou daar een rechercheur die onder hem werkte onder meer ongewenst hebben gezoend.

Een andere rechercheur deed aangifte dat zij is verkracht. De rechtbank in Utrecht, die de zaak in eerste aanleg behandelde, sprak de man vrij na een eis van twee jaar cel.

In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie twee weken geleden wegens aanrandingen zes maanden voorwaardelijk en 200 uur werkstraf. Het gerechtshof oordeelde donderdag dat het eerst meer wil weten over de opsporingsbevoegdheden van de rechercheur die de verhoren destijds afnam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here