Afvalverwerking in Turkije biedt kansen

0
5

Afval als alternatieve energiebron biedt grote kansen voor buitenlandse investeerders in Turkije. Dat heeft vicedirecteur van de Wereldbank, Ngozi Okonjo-Iweala gezegd tijdens zijn bezoek aan een afvalverwerkingstation in Turkije. De Wereldbank droeg voor 8 miljoen US dollar bij aan een project waarbij een afvalverwerkingstation warmte en energie levert aan tuinbouwkassen.

In Turkije zal de komende tien jaar 68 miljard euro worden geïnvesteerd om problemen op milieugebied op te lossen. Afvalverwerking is hierbij een van de grote probleemgebieden. Gelet op de uitstekende reputatie van Nederlandse milieutechnologie, biedt dit veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Turkije heeft behoefte aan voertuigen voor inzameling en transport, materialen zoals geomembranen, verbrandingsinstallaties, sterilisatoren, energieconversie-eenheden (van biogas naar elektriciteit en warmte) en computeronderdelen en software.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here