Moslims willen Nederland verlaten

5
11

Ruim een derde (36 procent) van de Turkse en Marokkaanse moslims in Nederland wil emigreren door de groeiende populariteit van Geert Wilders. Meer dan de helft van de moslims (51 procent) denkt er weleens over om het land te verlaten. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van NCRV Netwerk dat er maandagavond aandacht aan besteedt.

PvdA-wethouder Hamit Karakus uit Rotterdam vindt het mede de schuld van de PVV dat moslimjongeren in Nederland hun rug toekeren naar de maatschappij. In een interview met De Volkskrant zegt hij dat een toenemende groep allochtonen “zich in hun geboorteland Nederland in toenemende mate onwelkom voelen.”

5 REACTIES

 1. Daar zullen weinig mensen een traan om laten . Er is geen moslim die zich probeert te verplaatsen in de angst van veel nederlanders en veel te weinig gematigde moslims nemen afstand van hun fanatieke soortgenoten. De opmerkingen van de rotterdamse wethouder over radicalisering van hoger opgeleide moslims zijn gewoon verkapte dreigementen: lief zijn of we radicaliseren . Niks geen eigen verantwoordelijkheid en Altijd is het de schuld van de nederlanders.Doeiii

 2. George je zult wel jong zijn en dan weet je misschien niet hoe hele groepen nederlanders ooit werden gezien als ‘slecht’ en die zijn mede door ons ‘goeie’ nederlanders gewoon gedeporteerd en mee uitgemoord!
  Leer van de geschiedenis man en accepteer dat nederland niet meer een land van blanke boeren op klompen is..
  Mijn generatie heeft de ‘ander’ hier naartoe gehaald omdat wij te goed waren voor sommig werk! (komt nog voor hé want werkelozen genoeg maar er moeten polen en roemenen werken in de aspergeteelt en bouw)
  We doen het zelf en dan zul je samen moeten leven en samen problemen oplossen.
  Er is te lang kwaad gedrag getolereerd en dat moet anders.. maar het kan niet zo zijn dat de ander die hier geboren en getogen is niet geaccepteerd wordt..
  Samen leven met wat voor kleur en wat voor geloof is toch altijd beter dan een verkapte dictatuur laten ontstaan?
  Nederlanders kunnen toch eigenlijk een vervelend ondemocratisch en intolerant volk zijn denk ik dan.. als ze er maar niet op achteruit gaan.. of geen last van hebben!
  Groet van een Hollandse Strijense Marry

 3. Zodra ik mijn papiertje van de universiteit binnen heb, en dat gaat niet meer al te lang duren, ben ik foetsiee uit Nederland. En het is mij inderdaad opgevallen dat ik niet de enige ben, ken in mijn omgeving al 10-12 mensen die na hun opleiding zijn geemigreerd of het van plan zijn.

 4. Wel jammer Eliya en anderen die willen vertrekken dat dit land, wat iedereen de gelegenheid geeft om te studeren én geld om te leven, niet de profit van die kennis niet meemaakt… en dat alleen maar omdat jullie je teveel voelen! Niet doen.. laat die gasten toch kletsen. Hier vind je wat en daar laat je wat zeggen wij en dat zal ook wel zo zijn in het land van je roots.

 5. reactie op marry

  Zal ik jou wat vertellen over de bouw! Je maakt me kwaad.Mijn man die heeft al meer dan 40 jaar in de bouw gewerkt.In 2002 kreeg hij ontslag.Solliciteerde zich rot.Vervolgens zei een baas,ga maar naar een uitzendbureau .Dit heeft hij gedaan en kwam bij de zelfde baas maar dan ingeleend bij een uitzendbureau.Vervolgens toen hij werkte zag hij 5 nederlanders die ontslag kregen en kwamen er 10 engelsen voor terug.Ook moest hij polen en tsjechen begeleidendie geen woord nederlands spraken.Dit is geen bevordering voor de kwaliteit huizen.Nee, ze hebben moedwillig de Nederlanders eruit geschopt voor buitenlanders die goedkoper zijn.Het zit in dat ze goedkoper zijn en daarom zijn er vele bouwvakkers de bouw uitgewerkt.Nee als ze klagen over vakkrachten dan is het hun eigen schuld.En durf niet te zeggen dat mensen niet willen werken want zo zit het niet.Wij hebben hier ervaring mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here