Xynix Opera speelt The Black & The Beautiful

0
1

Vanaf 30 sep. t/m 29 nov.2009 is the Black and the Beautiful te zien in de Nederlandse theaters. Deze dynamische bewerking van Shakespeare’s Othello is van Xynix Opera. Een gezelschap dat al vijftien jaar opera maakt voor jongeren. The Black and the Beautiful is geen zware Shakespeare, maar een soapopera vol Turkse en westerse muziek.

The Black & the Beautiful speelt zich af in de hedendaagse mediawereld, waar opgeblazen ego’s en ellebogenwerk geen uitzondering zijn. De overleden vader van Desdemona laat zijn televisiezender Holland TV niet na aan zijn zoon Jago, maar aan zijn schoonzoon Othello. Als deze dan ook nog een drama produceert met Desdemona in de hoofdrol, verknipt Jago uit jaloezie en wraak het televisiemateriaal tot een nieuwe aflevering. Met alle gevolgen van dien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here