Turkije laat z’n tanden zien

4
1

Turkije is de rijzende ster op het politieke wereldtoneel. De macht van Turkije op het wereldtoneel is de afgelopen jaren sterk toegenomen en ze hebben genoeg troeven in handen om die groei stevig door te zetten. Langzaam zijn ze zich bewust geworden van hun potentieel, schrijft dagblad De Pers.

Het bewijs van de toenemende macht is het bezoek dat president Barack Obama afgelopen week aan Turkije bracht. Zijn uitspraak ‘Laat ik duidelijk zijn: de VS staan volledig achter Turkijes pogingen lid te worden van de EU’ is voor Turkije de erkenning waar het de afgelopen jaren naar heeft gezocht.

‘Toetreding van Turkije tot de EU zou de basis van Europa versterken’, zo benadrukte Obama. Maar hij bedoelde natuurlijk dat een EU mét Turkije de westerse alliantie stevig versterkt. Turkije beschikt over een grote economie en een sterk leger.

Lees het uitgebreid artikel in dagblad De Pers

4 REACTIES

 1. Als Barack Hussein Obama het zegt zullen de EU landen het misschien ook gaan begrijpen want ze zijn in de EU allemaal dol op die man 😉
  Natuurlijk moet Turkije bij de EU want dat ‘verbond’ is al gesloten vanaf de jaren 60! Als je elkaar nodig hebt voor het ene zul je ook het andere moeten toestaan. In de NAVO bondgenoot dan ook met de rest.
  Je kunt in deze tijd toch niet meer aankomen met ‘wij in europa willen geen moslimland erbij’… we zijn overal in heel de wereld gemend geworden en Turkije is niet alleen Moslim het is gewoon een prachtige schakel tussen oost en west en een groeiende economie met veel potentie aan mensen.
  Nou ja.. misschien moest er eerst een heel andere president van de USA komen want die vorige ach.. wat zullen we daar nog over zeggen

 2. Turkije heeft sinds de Ottomaanse Rijk geleefd op Europees grondgebied. Iedereen heeft in vrede en harmonie geleefd. Het betreft alleen een formaliteit, dat Turkije niet lid is van de EU. Eigenlijk zou EU vervangen moeten worden door CU, die staat voor de Christelijke Unie. Een christelijke club.

 3. Als die domme politici nu nog niet snappen dat Turkije de eu niet nodig heeft maar de eu Turkije wel dan moeten ze maar eens verder kijken dan hun neus lang is, want het is allemaal geneuzel. Turkije is een westers land, waar de meeste mensen moslim zijn.
  Ja, in de bergen leven de mensen nog zoals lang geleden maar de meeste mensen wonen in de steden Istanbul, Ankara, Kayseri, Izmir en Antalya en daar is het gewoon zoals in Nederland, zo niet nog moderner.

  Ik kom sinds 2001 in Turkije en weet dat de eu al volop aan het investeren is in Turkije dus ze moeten niet zeuren!!

 4. wie zegt dat wij in europa willen ,fuck europa hahaha, dat is gewoon politiekspel,
  Turkiye,Azerbaycan,Turkmenistan,Kazakistan,Ozbekistan,kirgisistan,tataristan,cecenistan,Dogu Turkistan,Tataristan,enz
  310 miljoen Turken
  ((((( TURKISTAN )))))

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here