Agis start proef met apotheken in Turkije

0
4

Agis klanten die in Turkije op doktersvoorschrift geneesmiddelen verstrekt krijgen, hoeven de kosten niet meer zelf voor te schieten. Hiervoor start Agis als eerste verzekeraar een proef met acht apotheken in Turkije. Deze apotheken declareren de kosten rechtstreeks bij Agis. De proef startte 1 januari 2009 en duurt een half jaar. Als de proef succesvol verloopt, zal Agis met meerdere apotheken in Turkije afspraken maken. Daarnaast heeft Agis vanaf 1 januari ook het pakket noodzakelijke en uitstelbare zorg waarvoor klanten in Turkije terecht kunnen verruimd.

De nieuwe werkwijze biedt voordelen voor de klant. Verzekerden hoeven de kosten van het geneesmiddel niet meer voor te schieten, een declaratie in te dienen en te wachten op de uitbetaling. Via het Agis Servicecentrum in Turkije horen klanten welke acht apotheken aan de proef meedoen. De vergoeding van de geneesmiddelen gebeurt conform de Nederlandse wet- en regelgeving.

Combineren van vakantie en zorg
Daarnaast heeft Agis vanaf 1 januari 2009 ook het pakket noodzakelijke en uitstelbare zorg waarvoor klanten in Turkije terecht kunnen verder uitgebreid met onder andere behandeling van stressincontinentie en liesbreuken. Verzekerden kunnen in Turkije al terecht voor onder meer een aantal tandzorgbehandelingen, ingrepen als staaroperaties, heup- en knieprotheses, prostaatoperaties en nierdialyse. Hiervoor heeft Agis met een tiental klinieken afspraken gemaakt.

Servicecentra
Naast de Nederlanders van Turkse afkomst die vaak een bezoek brengen aan Turkije, kiezen ook steeds meer Nederlanders voor Turkije als vakantieland. Om haar klanten ook in Turkije de beste zorg te kunnen bieden, heeft Agis daar sinds 2002 een Servicecentrum. Via dit centrum begeleidt Agis haar verzekerden naar de beste zorg in Turkije. Zo heeft het Servicecentrum in Turkije al meer dan 70.000 vakantiegangers sinds de opening van het centrum geholpen bij zorgproblemen. Agis heeft, als enige zorgverzekeraar, ook Servicecentra in Marokko en Suriname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here