Turkse vakantiedroom wordt financieel drama

0
4

Een Turks vastgoeddrama, waarbij tientallen Nederlanders voor in totaal enkele miljoenen euro’s het schip in dreigen te gaan, blijkt de zoveelste mislukking met ’zonnig vastgoed’. Terwijl de Nederlandse klanten hun vakantieappartementen van het project ’Kizkalesi Park’ aan de Middellandse Zee al lang en breed hadden betaald, verkocht de Turkse aannemer dezelfde huizen doodleuk aan anderen schrijft De Telegraaf.

Dit wordt bevestigd door diverse betrokkenen bij het project ’Kizkalesi Park’, dat in het gelijknamige Turkse kuststadje wordt gebouwd. De firma Reynders en Sultan uit Raalte, eigendom van onder anderen PvdA-raadslid Salin Sahim, verkocht afgelopen jaren met enthousiasme de Kizkalesi-appartementen.

Sahim, ook werkzaam als tolk-vertaler, voelt zich niet verantwoordelijk voor het vastgoeddrama en legt de schuld geheel bij de aannemer. „In plaats van ze op te leveren aan onze klanten heeft de aannemer de appartementen verpand aan maffia-achtige bedrijven waar hij leningen had afgesloten. We hebben inmiddels beslag laten leggen en hopen dat onze kopers in de loop van dit jaar schadeloos gesteld kunnen worden”, aldus het raadslid tegen De Telegraaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here