Arrestaties in Turkije wegens staatsgreep

4
4

De Turkse politie heeft woensdag ongeveer veertig mensen gearresteerd. Zij zouden betrokken zijn geweest bij plannen om een staatsgreep te plegen. Dat hebben Turkse media gemeld. Onder de arrestanten zouden drie gepensioneerde generaals zijn. Ook een hoogleraar en een voormalige politiecommissaris werden opgepakt, aldus de berichten.

De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij Ergenekon, een duister, ultranationalistisch netwerk dat volgens aanklagers aanslagen wilde plegen om het leger tot een staatsgreep te verleiden.

4 REACTIES

 1. iedereen weet al jaremn dat er van alles mis is. staat binnen staat in Turkije. vele groepen en mensen die zeggen hetzelfde te denken en te ondersteunen, maar in de praktijk allemaal andere agenda’s te hebben…

  zij die het meest roepen dat ze vaderland en natie beschermen, blijken iedere keer weer de grootste criminelen te zijn. Zij die het hardst roepen god en onrecht te vrezen, blijken ook weer namens allen de moraal te kunnen invullen en moraliteit opzij te kunnen doen voor zetels.

  Zij die het volk zeggen te bevrijden, dwingen het volk tot keuzes en geweld.

  en ga zo maar door…

  wat Turkije als land mist is de eigenschap om ondanks grote verschillen van mening, toch een concensus te kunnen hebben over waar iedereen wel echt achter staat…

  je hebt niet een beetje democratie, je hebt het wel of niet. Je hebt niet een beetje mensenrechten, jet hebt het of niet. Je hebt niet een beetje vrijheid, je hebt het of niet…

  demokrasimsi, demokrasi-gibi, saka gibi…

 2. Deze hele situatie in Turkije demonsteert hoe men een staatsgreep pleegt dmv anderen te beschuldigen, van het plegen van een staatsgreep. De CIA – Fethullah Gül en en de AKP hebben de handen in één geslagen om de republiek Turkije omver te werpen. Om dat doel te bereiken dien je eerst potentieel opstandige nationalisten en patriotten uit de weg te ruimen. Dat is er wat er nu gaande is. Het leger dient in te grijpen voordat het te laat is.

 3. turkije is een moslims land got altay karabudak seni sikerim gotun kafiri turkije is en blijft een moslim land al vanaf otomanse tijd wat ata turk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here