Nieuwe bankbiljetten in Turkije

4
25

De oude munteenheid – de Turkse lira – komt terug, maar wel in een nieuw jasje. Turkije voert vanaf 1 januari 2009 nieuwe bankbiljetten in door het woord ‘nieuw’ uit de naam van de huidige valuta te schrappen. Revolutionair is dat op de nieuwe bankbiljetten Mustafa Kemal Atatürk voor het eerst ‘concurrentie’ krijgt van andere beroemde Turken, meldt het Algemeen Dagblad.

Alle nieuwe biljetten zijn voorzien van een lachende, optimistische Atatürk en de symbolen van de Turkse vlag: de ster en de maansikkel. De concurrentie die de grote Atatürk moet dulden op de b-kant van ‘zijn’ bankbiljetten bestaat uit a-politieke Turken, schrijft de krant.

4 REACTIES

 1. ik vind de nieuwe zijde van de biljetten mooier en beter…er zijn ook andere namen die ook belangrijk zijn voor het huidige turkije…

  niet om af te doen aan het belang van m.k. ataturk…maar EN EN is altijd beter dan Of OF

 2. en trouwens EN EN is beter dan ALLEEN maar..
  alhoewel de verering voor “jullie” Mustafa Kemal Atatürk zeer groot is!
  Ik zie het hier in nederland nog niet gebeuren dat we het portret van Koning Willem I (die ons land ook vrijheid gaf) overal hangt en onze vlag in alle gebouwen en op scholen en pleinen wappert.. zou best ook wat meer mogen hoor.. ALLEEN maar nuchterheid is ook niet alles!

  Ik ga morgen de Turkse vlag weer is bekijken in het echt 🙂 groeten marry

 3. Eindelijk een verandering. Het is niet alleen M.K die Turkije heeft gered. Er zijn duizenden mensen voor gestorven en genoeg andere politici hebben erbij geholpen. Het M.K. fanatisme in Turkije is overdreven en mag echt wat minder worden.

 4. Mustafa Kemal Atatürk heeft het niet alleen gedaan BOZTURK, ik ben het met je eens, maar hij was wel de GROOTSTE BREIN voor het stichten van TURKIYE en, omdat hij veel geeerd wordt, wil nog niet zeggen, dat je M.K. mag afvallen en naar beneden halen door te zeggen, dat het wat minder mag worden !!! Je haalt hierdoor ons leider, volk en land naar beneden en bovendien wordt hij door het gros van de Turken geeerd, gerespecteerd, gewaardeerd enz. dat is niet zomaar om zijn mooie blauwe ogen of omdat het Turks Volk niets beters te doen heeft !!! Denk je ook niet vriend ?????? Denk eerst goed na, voordat je wat schrijft !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here