‘Turkije moet sneller hervormen’

1
3

De Europese Unie wil dat Turkije meer vaart zet achter de hervormingen om de vrijheid van meningsuiting in het land te garanderen. Dat wordt een van de aanbevelingen in het jaarlijkse rapport over de situatie in Turkije dat de EU in november publiceert. Europa evalueert daarin de inspanningen die Turkije levert om te kunnen toetreden tot de Unie.

De Turkse politiek werd de eerste helft van dit jaar beheerst door een juridisch steekspel dat tot de ontbinding van de regerende AKP had kunnen leiden. Het Turkse gerecht boog zich over de vraag of de AKP de grondwettelijk vastgelegde scheiding tussen islam en staat bedreigt. Het grondwettelijk hof oordeelde de partij in juli deels schuldig, maar vond geen meerderheid om de AKP te verbieden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here