Heb je een partner uit Turkije?

5
12

MCA Communicatie is een communicatie- en onderzoeksbureau dat momenteel onderzoek doet naar de regels die er zijn om je partner uit het buitenland naar Nederland over te laten komen.

Wat we bijvoorbeeld willen weten:
– Hoe was het om uw partner naar Nederland te laten komen?
– Hoe was het om als partner naar Nederland te komen?
– Was het makkelijk of moeilijk om aan de gestelde regels te voldoen?
– Wat vindt u van deze regels?

Waarom is dit onderzoek belangrijk?
Het onderzoek gebeurt op verzoek van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wil graag weten hoe mensen aankijken tegen de regels om een partner naar Nederland te halen. Leiden deze regels tot problemen of juist niet? Als u aan het onderzoek meedoet kan de Tweede Kamer uw ervaringen en meningen laten meewegen in de besluiten die worden genomen. Dat zal voor u en uw partner geen gevolgen hebben, maar misschien wel voor mensen die in de toekomst een partner naar Nederland willen halen.

Wie kan aan dit onderzoek meedoen?
We zoeken vooral mensen:
– die sinds november 2004 een partner uit Turkije hebben laten overkomen of wilden laten overkomen en
– voor wie het niet erg makkelijk was om te voldoen aan de inkomenseis en/of;
– die hun situatie hebben veranderd vanwege de inkomenseis (opleiding afbreken, ander werk zoeken, tijdelijk in het buitenland wonen, enz.) en/of
– die nog geen 21 jaar waren toen ze hun partner leerden kennen en/of
– van wie de aanvraag is afgewezen of
– die helemaal geen anvraag meer ingediend hebben omdat ze onvoldoende inkomen hadden of nog geen 21 jaar waren

Om wat voor interview gaat het precies?
Liefst zouden we zowel u als uw partner spreken (indien hij/zij in Nederland is). Per persoon duurt het interview ongeveer 1 uur. Het kan bij u thuis worden gehouden, maar ook bij op ons kantoor of ergens op een rustige plek in uw woonplaats. Samen bespreken we hoe laat het begint. Het interview kan gehouden worden in de taal die uw voorkeur heeft.

Anonimiteit?
Iedereen die meedoet aan het onderzoek blijft volledig anoniem. Als u en/of uw partner aan het onderzoek meedoet zal dit geen negatieve gevolgen hebben voor u of uw partner.

Vergoeding
U en uw partner krijgen als waardering voor uw medewerking per persoon een vergoeding van € 20,00.

Aanmelden of meer informatie?
Neem contact op met MCA Communicatie en vraag naar Shirley Elvilia of Coriën Vugts.
Bellen: 030-231 8000
Mailen: info@mcacommunicatie.nl

5 REACTIES

  1. ik heb 3 jaar geleden geprobeerd mijn turkse man hier te krijge is niet gelukt hun dachten dat we niet verliefd konden zijn omdat hij bijna geen nederlands praten en omdat hij in drp wwoonde was ons contact niet zo vaak nu ben ik turkije nog getrouwd en hier niet

  2. waar slaat dit nou op Anita? Dachten ze dat je niet verliefd kon worden op een man, omdat je toevallig elkaars taal niet spreekt? Wat is dat nou voor een onzin? Liefde is toch iets bijzonders en het is toch altijd een raadsel? Waarom mogen een groepje mensen beslissen op wie je wel en niet verliefd mag worden? Ik ben ook heel erg verliefd… al 9 jaar… en we willen dit jaar trouwen. Daarna wil ik hem over laten komen naar Nederland… ik hoop dat het niet zo´n lange lijdensweg zal zijn… Ik spreek dan wel zijn taal, maar dan nog kunnen ze moeilijk doen he? Ik hoop da het jou toch gaat lukken, want echte liefde is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Ik ben daarom ook van mening dat als je eenmaal de echte liefde hebt gevonden, je dat ook nooit meer moet laten gaan.

  3. Ik ben 9 jaar geleden met een illegaal getrouwd en later hebben we zijn visum etc. geregeld. Ik heb er alles voor gedaan, omdat ik niet zonder hem kan leven. Gelukkig is alles nu rond, hebben we inmiddels 2 kids en ik ben blij dat ik ondanks alle obstakels heb volgehouden. Velen denken dan of het het allemaal wel waard is. Ik kan maar een ding zeggen: “Als het echte liefde is wat tussen jullie speelt, dan is het inderdaad waard!!!”

  4. er zijn ook mensen uit nederland die naar turkije komen voor hunnie liefde doe daar maar onderzoek naar.ik ben zelf al twee bijna drie jaar bezig om naar turkije te gaan voorgoed

  5. Hallo Anita, beetje vreemd verhaal. Ben je wel bij de juiste instanties geweest. Als je wil kan ik je wel wat tips geven? Of kijk eens op de site van gemengde huwelijken. Of google eens om verhalen van andere te lezen. Ik ben zelf nu 1 jaar getrouwd met mijn Turkse man, hij komt ook uit een dorp. Dus daar kan het toch niet aan liggen? heeft hij misschien een strafblad? Of is er iets met je financieen? kijk ook eens op http://www.ind.nl Nou ik hoop dat het je toch gaat lukken. bedoel is toch wel zwaar om zo lang zonder elkaar te zijn! Mocht je nog wat willen vragen laat maar weten.

    p.s. tip’s voor de andere dames. Vraag je visum aan in Ankara i.p.v. Istanbul. Ankara is daar pas net mee begonnen en zijn nog wat vriendelijker, en minder druk.. Succes!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here