Ezels populair door dure diesel

0
1

In delen van Turkije laten de boeren hun tractoren staan en stappen ze over op de oude, vertrouwde werkezel. De reden is simpel: duurdere brandstof en minder subsidie van de staat voor de boeren, meldt het Algemeen Dagblad.

Ezels maken een spectaculaire comeback. Hun groeiende populariteit leidt tot een opleving van de ezeltjesmarkt. De prijzen van de dieren zijn omhoog geschoten van ongeveer 50 Turkse lira (25 euro) vorig jaar tot tussen de 100 en 350 lira dit jaar.

De ezel is vrijwel overal op het Turkse platteland verdwenen. De meeste boeren hebben tractors. Alleen de armste boeren met kleine lapjes grond maken nog gebruik van de werkezels. Vooral in het armoedige oosten van Turkije zijn er nog veel te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here