Vaker discriminatie op school

0
3

Wethouder Freek Ossel (Diversiteit) vreest dat niet alleen op De Weidevogel, maar op meer Amsterdamse scholen discriminatie voorkomt. Hij zegt dat in Het Parool naar aanleiding van de beslissing van de Turkse familie Genco om haar kinderen van De Weidevogel te halen na discriminerende opmerkingen.

”Er is geen onderzoek naar gedaan, maar die indruk dat het meer gebeurt, heb ik wel. De mate waarin kennen we niet,” zegt Ossel. ”Ik hoop dat meer scholen het nu aanpakken.”

Hij wil dat scholen er open over zijn als er discriminerende opmerkingen worden gemaakt. ”Er is de neiging om defensief te reageren en de vuile was binnen te laten. Maar dit moet je juist wel op tafel leggen en bespreken. Ik hoop dat die boodschap wel geleerd is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here