Moslims: geen probleem met kunst

1
1

De Turkse moskee Selimiye Camii in Huizen, heeft in een reactie laten weten dat wat hen betreft de kunstwerken van Ellen Vroegh op hun plaats hadden mogen blijven hangen. Dit naar aanleiding van de commotie die afgelopen week onstond in de gemeente Huizen. Boze moslims zouden klachten hebben over twee abstracte schilderijen van blote vrouwen van de kunstenares.

Volgens het Nieuwsblad voor Huizen laat een woordvoerder van de moskee in een bericht weten dat moslims in Huizen door de publiciteit weer geassocieerd worden met zaken waar ze niks mee te maken hebben of willen hebben. ‘De moslim in Huizen is helemaal niets gevraagd, de moslims in Huizen hebben niet geklaagd en de moslims in Huizen zijn niet zo kleinzielig dat ze aanstoot nemen aan elke kunstuiting die ze thuis niet zelf zouden ophangen’, aldus een woordvoerder van de moskee.

Met het bericht probeert de moskee duidelijk te maken dat het niet om en over de moslims in het algemeen gaat. ‘Opnieuw is er een affaire waarbij moslims worden aangewezen als een onverdraagzame bevolkingsgroep die discrimineert en censureert’, aldus de woordvoerder van de Turkse moskee.

1 REACTIE

  1. C L O S E R » Blog Archive » apas-stsbyhtbs & Geenstijl III - Gefeliciteerd u staat op Closer

    […] het om moslims en anderen, maar de precieze achtergronden blijven onduidelijk en de plaatselijke moskee heeft er in ieder geval afstand van genomen. De commotie vorig jaar over moslims die geklaagd […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here