Turkse ster verdedigt moord Van Gogh

10
9

De Duits-Turkse popster Muhabbet is in opspraak geraakt omdat hij de moord op Theo van Gogh zou hebben verdedigd. Dat zegt de Duitse documentairemaakster Esther Schapira, die voor tv de reconstructie maakte ‘Der Tag als Theo van Gogh ermordet wurde’.

Volgens het Algemeen Dagblad zou hij hebben gezegd dat hij vond dat ‘Van Gogh nog geluk heeft gehad dat hij zo snel is gestorven. Ik had hen in de kelder opgesloten en gefolterd.’ Ook Ayaan Hirsi Ali zou volgens hem de dood verdienen.

Schapira’s collega Kamil Taylan zegt Muhabbet te hebben gevraagd of hij gek geworden was, maar hij bleef bij zijn woorden schrijft de krant.

10 REACTIES

 1. Ach ja, Theo van Gogh was een man met onfatsoenlijke en radicale uitspraken en menig mens vond het walgelijk, ook ik… maar wat deze Muhabbet zegt is net zo walgelijk en radikal. Wij zullen allemaal een x verantwoording moeten afleggen van wat we doen en zeggen en daar heeft GOD of ALLAH recht op en niet wij nietig mens.

 2. ik ben net zo van mening dat enkel God of Allah recht heeft op het ter verantwoording roepen van mensen.

  desalniettemin heeft iedereen recht op vrij denken en iedereen mag zijn of haar mening uiten.

  een mes snijdt aan twee kanten

 3. Beste Kaya Karakaya, vrijheid van denken en je mening geven mag en zelfs als je het met de uitspraken van een ander niet eens bent, kun je nog een beroep doen op de wet… maar iemand folteren of dood steken is toch een ander verhaal geloof ik. Dan ga je op de stoel van God, Allah of de rechter zitten.

 4. De turkse nederlanders die op dit verhaal reageren en muhabbet gelijk geven moeten dan ook niet raar opkijken van de radikale reacties die autochtone nederlanders soms geven op zaken die jullie betreffen… de pot verwijt dan de ketel dat hij zwart ziet!
  enige nuancering is op zijn plaats.
  Gorkum elk mens mag de ander ter verantwoording roepen, maar iemand doden in de naam van Allah is toch wel wat anders?
  Het oordeel is aan God of Allah en dat zal zijn over onze daden en woorden. Dat bedoelde ik ermee.. marry

 5. degene die achter de moord op theo van gogh staan .en vooral die in nederland wonen.daar heb ik geen woorden voor. vooral zo door gaan doen.ik hoop dat er gauw nieuwe verkiezingen komen.en dan zien jullie wel waar de nederlanders voor kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here