Turkse protestmars tegen terrorisme

3
1

Op zondag 28 oktober 2007 organiseert de Turks Nederlandse Studentenassociatie Erkin een protestmars tegen terrorisme in elk vorm. Volgens Erkin vormen de ruim 40 recente doden in Turkije het laatste koelbloedige gezicht van terrorisme.

Om de daders een signaal af te geven dat ze hiermee niet alleen Turkije aanvallen, maar de gehele gecivilisieerde wereld, nodigt zij iedereen uit om zijn of haar stem te laten horen.

De protestmars zal plaatsvinden op zondag 28 oktober 2007 naar het centraal gelegen Utrecht, waar op de Mariaplaats (achter het centraal station) verzameld zal worden om 15:30. De mars loopt langs het centrum, stadhuis, domplein en eindigt op het veelbezochte Neude.

3 REACTIES

 1. Kan niet meedoen de 28e maar wil toch laten weten achter deze mars te staan. Dat het maar een groot succes mag worden!

 2. jammer dat het zover moet komen.
  Alweer zijn de mensen die in de regio wonen de grootste dupe van het geheel.
  rare actie van de PKK. eentje die sommige krinen binnen de Turkse militaire tructuren ook wel heel erg goed uitkot. Net nu Turkije bezig is met voortgaande democratiseringsstappen, rukken e emoties in het land naar nationalisme…wie heeft hier baat bij? wat wel bekend is wie er allemaal verliezen.

  Er is hoe dan ook een koerdenprobleem al 30 jaar. Ook al zijn zeker niet alle koerden PKK aanhanger, en schuwen de meeste het geweld. Wat ook waar is is dat de meeste koerden in de regio ook weinig te verwachten hebben gehad van de Turkse staat.

  alleen als het hen uitkomt roepen politici n de burges (veelal; lui die in de steden wonen en die het reltief beter hebben) dat turk en koerd broeder zijn, maar aan geen enkele investering (van ondewijs, tot cultuur en van gezondheidszog tot stadsplannin is te zien dat die gelijkheid ook echt bestaat.

  De PKK is het niet te doen om de mens, anders ouden ze koste wat kost respect hebben voor een leven, maar de turkse staat is het ook niet te doen om de mens.

  Ik hoop dat turken (en nationalistisch koerden ook) ooit tot het besef komen dat geweld geen oplossing is, maar dat het onkennen van het bestaan van gewel terijl er van alles is waardoor dat geweld nog steeds kan bestaan, ook geen oplossing is.

  Ozal had het geweten, en zei een jaar voordat hij dood ging dat noord irak het begin zou zijn van een onontkoombaar proces wat ertoe zal leden dt er een koedische staat zou ontstaan. al duurt het nog 50 jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here