België maant Turken tot kalmte

2
2

De Belgische premier Guy Verhofstadt heeft donderdag tot kalmte opgeroepen na de vernielingen door Turkse jongeren in Brussel. Bij rellen zijn zes agenten gewond geraakt en werden 93 mensen gearresteerd.

Voor Verhofstadt is het onaanvaardbaar dat buitenlandse politieke problemen in België uitgevochten worden. Geweld is geen oplossing, aldus de demissionair premier.

Volgens De Telegraaf ontstonden de rellen woensdagavond en waren ze gericht tegen Koerdische doelwitten. Ook een Armeens café werd vernield. Politieagenten werden belaagd door groepen Turkse jongeren. Daarbij raakten zes agenten gewond.

De jongeren vernielden auto’s, bushokjes, bussen en trams. Uiteindelijk werden 93 arrestaties verricht, waarvan 85 administratieve aanhoudingen. Acht personen worden verdacht van misdrijven.

2 REACTIES

  1. dit werkt zo averechts…

    door verbioeden (jarenlang) en of door geweld, bereik je niet wat je wilt bereiekn…

    studie, lobby en politiek zijn de middelen om dit probleem op te lossen als je echt gelooft dat je gelijk hebt, hoef je niets te verbieden en hoef je ook niet agressief te worden en win je op inhoud!

  2. Militaire dienstplicht ontwijken ze wel, als ze zo graag voor hun land willen vechten, Waarom gaan ze het leger dan niet in?
    en dan in Belgie schijnnheilig lopen doen en afreageren omdat ze er hier gemakkelijk vanaf komen, maar in Turkije te laf zijn om actie te ondernemen en hun militaire dienst afkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here