Alanya krijgt Nederlandse kerk

0
7

De Turkse badplaats Alanya krijgt vanaf 4 november wekelijks Nederlandse kerkdiensten om vakantiegangers tegemoet te komen. De nieuwe gemeente krijgt de naam Nederlandse Interkerkelijke Gemeente in Alanya (NIGA).

De organisatie van de gemeente ligt in handen van de EPNSP, een Stichting voor Evangelisch Pastoraat onder Nederlanders in Spanje en Portugal, dat verbonden is aan de Protestantse Kerk in Nederland. Voor de diensten wordt om de twee of drie maanden een emeritus predikant uit Nederland gecontracteerd. .

Het gemeentebestuur van Alanya heeft er alle begrip voor dat de Nederlandse christenen die in Alanya wonen of op vakantie komen behoefte hebben aan een plaats waar zij op zondag kunnen samenkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here