Turkije wil uitleg over brandstoftanks

0
2

Het Turkse ministerie van buitenlandse zaken heeft Israël om informatie gevraagd over brandstoftanks die bij de grens met Syrië zijn gevonden. Dat is zondag bekendgemaakt. Donderdag beschuldigde Syrië de Israëlische luchtmacht ervan zijn luchtruim te hebben geschonden en munitie te hebben gedropt.

Israëlische nieuwsmedia berichtten zaterdag dat het Turkse ministerie van buitenlandse zaken de Israëlische ambassadeur had ontboden en een formele klacht had ingediend. De media baseerden het bericht op bronnen bij het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken. Dit ministerie wilde de berichten bij navraag niet bevestigen.

Ook Turkije wilde kennelijk niet van een formele klacht spreken. Een bron bij het Turkse ministerie zei dat zaterdag om informatie was verzocht, maar dat nog geen reactie was ontvangen.

Volgens het Syrische leger vlogen Israëlische vliegtuigen vanaf de Middellandse Zee in oostelijke richting over het noorden van het land, doorbraken ze de geluidsbarrière, en lieten ze munitie vallen. Er werd geen schade aangericht en er vielen geen slachtoffers. Ooggetuigen meldden dat het incident zich voordeed in de omgeving van Al-Abyad, bij de grens met Turkije. Gevechtsvliegtuigen werpen soms brandstoftanks af om makkelijker te kunnen manoeuvreren.

De Turkse televisie liet in het weekeinde foto’s zien van brandstoftanks die waren aangetroffen in de provincies Hatay en Gaziantep, bij de Syrische grens. Hoewel de tanks geen markeringen hadden, bevestigt hun vondst tot op zekere hoogte het Syrische verhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here