Stichting zoekt ‘reispeetouders’

0
1

Turkije kent een groot zwerfhondenprobleem en veel van deze honden lijden een erbarmelijk leven. De Stichting ActieZwerfhonden is een organisatie die zich inzet voor de zwerf-en asielhonden in Turkije.

Alhoewel ActieZwerfhonden zelf geen honden uit Turkije in Nederland plaatst, heeft zij wel contacten met Turkse dierenbeschermingsorganisatie die voor honden uit asielen, een goed plekje in Nederland zoekt. Een van deze organisaties is werkzaam in Istanbul en zit dringend verlegen om “reispeetouders”; mensen die op hun terugreis vanuit Istanbul honden mee willen nemen voor wie een plekje in Nederland is gevonden.

De reispeetouders hebben er niet veel hinder van; ze moeten iets eerder op de luchthaven in Istanbul aanwezig zijn alwaar ze opgewacht worden door, engels sprekende, mensen van de dierenbeschermingsorganisatie in Istanbul. De honden reizen in hte bagageruim. Eenmaal aangekomen op Schiphol duurt het, nadat de koffers op de band liggen, ongeveer 10 tot 30 minuten voordat de kennels met de honden op een andere band aankomen. Dan komt het lastigste stuk, de reispeetouder moet met de kennels met honden door de douane en dat is best even een gesjouw. Direct na de douane staan Nederlandse vrijwilligers de honden op te wachten.

Alleen passagiers die met Turkish Airlines reizen kunnen de Stichting ActieZwerfhonden helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here