Turkse parlementsleden op de vuist

3
4

Turkse parlementsleden op de vuistTijdens verhitte debatten over grondwetswijzigingen in het Turkse parlement hebben verscheidene parlementsleden elkaar maandag geschopt en geslagen. De rechtstreekse uitzending van het debat werd daarom afgebroken door de publieke omroep TRT.

De regeringspartij AK van premier Erdogan heeft een ruime, maar net geen twee derde meerderheid in het parlement. De AK wil dat de president rechtstreeks wordt gekozen en minder bevoegdheden krijgt dan de huidige president die door het parlement is gekozen. Met een twee derde meerderheid kan de grondwet worden gewijzigd.

3 REACTIES

  1. serdar, (de oudere šŸ™‚

    vind je niet dat je ontzettend dom bezig bent, of doe je dit uit onwetendheid? Eerder leek je ook al niet zo sonsequent in je bijdrages.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here