Doden door explosie in Ankara

0
1

Doden door explosie in AnkaraIn de Turkse hoofdstad Ankara zijn dinsdagavond zeker vijf doden gevallen en ten minste 60 mensen gewond geraakt door een zware bomexplosie bij een busstation. Dat heeft premier Erdogan bekendgemaakt.

Vier van de doden hebben de Turkse nationaliteit, de vijfde is een Pakistaan. Mogelijk ging het om een zelfmoordaanslag, maar daarover bestaat nog geen zekerheid.

Bij de aanslag werden plastic explosieven gebruikt, die het handelsmerk zijn van rebellen van de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK). Ook andere groeperingen kunnen deze terreurdaad echter op hun geweten hebben in het huidige politieke klimaat, dat onrustig is door de crisis tussen de gematigd islamitische regering en de republikeinse elite .

Premier Erdogan was snel ter plaatse. Hij veroordeelde de terreurdaad en bond de Turkse burges op het hart de eenheid te bewaren. ,,We moeten blijven strijden tegen terrorisme,’’, aldus de premier, ,, of dit zich nu voordoet in Engeland, Afghanistan, Irak of hier in Turkije.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here