Middelzware aardbeving in Turkije

0
1

In het zuidoosten van Turkije zijn woensdag bewoners in paniek de straat op gevlucht na een middelzware aardbeving. Enkele gebouwen raakten beschadigd, en een vrouw raakte lichtgewond doordat ze enige tijd onder puin van een deels ingestort gebouw lag.

De beving had volgens het Kandilli-observatorium in Istanbul een magnitude van 5,9. De Amerikaanse geologische dienst hield het op 5,7. Het epicentrum lag bij het stadje Sivrice in de provincie Elazig. In het dorp Kayapinar stortte een gebouw gedeeltelijk in en in Sivrice raakten onder meer een basisschool en een postkantoor licht beschadigd.

Leger en politie proberen contact te maken met afgelegen dorpen. Een paramilitaire helikopter is over het gebied gevlogen om de schade op te nemen. Vanwege het gevaar van naschokken durfden veel mensen hun huizen of kantoren nog niet binnen te gaan. Tot nog toe zijn vijf naschokken gevoeld, de krachtigste daarvan had een magnitude van 3,6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here