Huurverhoging nekt Turkse DIDF

1
3

De Federatie van Democratische Verenigingen van Arbeiders uit Turkije in Nederland(DIDF) dreigt haar onderkomen in Amsterdam Oud-West kwijt te raken. Dat meldt RTV Noord-Holland. Stadsdeel Oud-West verkocht het pand aan een vastgoedbedrijf, dat de huur verhoogde van 800 naar 1600 euro.

De Turkse vereniging, die vooral draait op vrijwilligers, kan en wil de verhoging niet betalen. DIDF gebruikt het pand aan de Wenslauerstraat voor cursussen, discussieavonden en verschillende culturele activiteiten.

Het bestuur hoopt dat het stadsdeel ze met een toelage tegemoet wil komen, maar die geeft voorlopig niet thuis.

1 REACTIE

  1. ze zouden zoveel beter werk kunnen doen. nu is het helaas verworden tot een clubje die preekt voor eigen parochie…er waren een paar jaar voor nodig om jonge bestuursleden te vinden, en die zitten dan meteen jarenlang in het bestuur…misschien dwingt dit hen anders te werken…ze moeten wel blijven, datz eker. De Linkse stem van Turken in Amsterdam moet er zeker zijn. anders worden het allemaal semi nationalistische islamitische organisaties…en die zijn al helemaal niet bij de tijd helaas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here