Sokken voor president Wereldbank

1
5

Paul Wolfowitz, de president van de Wereldbank, heeft tijdens zijn bezoek aan Turkije twaalf paar Turkse sokken cadeau gekregen. De Amerikaan bezocht tijdens zijn verblijf in Turkije de Selimye moskee in de westelijke stad Edirne. Toen hij zijn schoenen uittrok om het gebouw binnen te gaan, bleek hij grote gaten in beide sokken te hebben.

De koepelorganisatie van de Turkse manufacturenproducenten ÇSD zag haar kans schoon om haar producten nog eens extra voor het voetlicht te brengen en gaf Wolfowitz de sokken cadeau.

Vice-president Ümit Özüren verklaarde dat van de Turkse sokkenproductie 90 procent naar de EU gaat. Slechts een fractie gaat naar de VS die hun sokken voornamelijk uit China halen. ‘Vandaar dat de sokken van Wolfowitz vol met gaten zaten’, meende Özüren.

Als sokkenfabrikant was hij ongelukkig met de gewraakte foto. ‘Ik ben bang dat dit ook de Turkse sokkenexport naar de VS zal beïnvloeden.’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here