EU financiert HSL-spoorlijn in Turkije

0
3

De EU leent 850 miljoen euro aan het Turkse spoorbedrijf TCDD voor de verdere bouw van de eerste hogesnelheidslijn in Turkije. Treinen moeten over enkele jaren 250 kilometer per uur kunnen rijden tussen Istanbul en Ankara.

Een eerste fase van de lijn is al praktisch klaar. De tweede fase is lastiger, wegens de bouw van vele bruggen en tunnels.De lening is het negentiende project in Turkije van de Europese Investerings Bank (EIB), zo maakte de bank zaterdag bekend. De bank heeft totaal 7,5 miljard euro uitgeleend voor de ontwikkeling van het land, dat over tien à vijftien jaar lid kan worden van de Europese Unie.

Het grootste project is een ruim 13 kilometer lange spoortunnel onder de Bosporus in Istanbul. Het project moet in 2008 klaar zijn. De EIB leende hiervoor ruim 1 miljard euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here