Britse premier naar Turkije

0
3

De Britse premier Blair, die heeft gezegd zijn laatste maanden als regeringsleider te willen wijden aan het bereiken van vrede tussen Israël en de Palestijnen, is vrijdag begonnen aan een rondreis door het Midden-Oosten die begint in Turkije.

Blair heeft krachtige steun gegeven aan Turkijes streven toe te treden tot de Europese Unie. Maar de staats- en regeringsleiders van de EU hebben op hun zojuist afgesloten top besloten de toetredingsonderhandelingen met Turkije voor een deel stop te zetten omdat het land weigert Cyprus te erkennen.

Blair vindt het belangrijk dat er aansluiting wordt gezocht met gematigde moslimlanden en zal de Turken naar verwachting oproepen goede moed te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here