Turkse inzending voor Oscars in bios

2
1

Distributeur MaXXimum Film brengt de speelfilm Ice Cream, I Scream (Dondurmam Gaymak) van Yüksel Aksu 30 november uit in de Nederlandse bioscopen. De Turkse inzending voor de Oscars is het succesvolle speelfilmdebuut van scenarioschrijver, regisseur en producent Yüksel Aksu.

IJsverkoper Ali moet het in de kuststad Mugla als kleine zelfstandige opnemen tegen grote en machtige merken. Als zijn karakteristieke gele motor ook nog eens wordt gestolen door een paar kwajongens, slaan bij hem de stoppen door. Ali heeft zijn motor nog niet afbetaald. Hij weet niet wie de dieven zijn, maar verdenkt de concurrentie en gaat daarom verhaal bij ze halen.

De acteurs en vele medewerkers van Ice Cream, I Scream zijn amateurs. Yüksel Aksu is geboren in Mugla en maakte zijn speelfilmdebuut met tweeduizend stadgenoten, die hij workshops liet volgen bij de bekende Turkse acteur Mehmet Ali Alabora. Het resultaat is een film die de speciale juryprijs won op het Internationaal Filmfestival van Istanboel en de publieksprijs en speciale juryprijs op het Internationaal Filmfestival van Adana. Bovendien is Ice Cream, I Scream uitgekozen als Turkse inzending voor de Oscars.

2 REACTIES

  1. t is een realistische mooie film met ontzettend veel sfeer en ‘echtheid’…bij vlagen geengageerd en ook erg ontroerend…

  2. Mükemmel bir film.
    Dün aksam Istanbul galainda izledik.
    Gülmekten gözlerimizden yas geldi.
    Oyunculuk, yönetmenlik, film kalitesi bir harika

    Mutlaka herkesin sahip çikmasi gereken bir film

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here