do 18 januari 2018, 12:33 uur

‘Turkije zal vicepresident Irak niet uitleveren’

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag op een persconferentie in Turkse hoofdstad Ankara bevestigd dat Turkije de voortvluchtige Iraakse vicepresident Tareq al-Hashemi niet zal uitleveren aan Irak. Turkije had dit verzoek maandag geweigerd.

Een Iraakse rechter veroordeelde Hashemi zondag bij verstek ter dood. De soenniet Hashemi vluchtte eind vorig jaar toen de sjiitische premier Nuri al-Maliki hem wilde laten arresteren. Hij zou doodseskaders hebben geleid.

“We zullen Hashemi onderdak bieden in ons land zo lang als hij in Turkije wil blijven”, zei Erdogan. Hashemi reageerde gisteren vanuit Turkije op het doodvonnis dat tegen hem werd uitgesproken. Volgens hem zit de sjiitische premier Nouri al-Maliki achter “het dictaat” aan de rechters.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl