do 18 januari 2018, 12:18 uur

60 bootvluchtelingen verdronken voor westkust Turkije

Ongeveer 60 bootvluchtelingen zijn donderdag verdronken voor de westkust van Turkije. Hun schip voer enkele tientallen meters uit de kust op een rots, ten zuiden van de stad Izmir. De boot maakte daarna water en zonk. Veel slachtoffers zaten opgesloten in het laadruim.

Ongeveer 40 tot 50 opvarenden werden gered of konden zichzelf in veiligheid brengen. Onder de doden zijn volgens de regionale autoriteiten 31 kinderen, onder wie drie baby’s.

Het 15 meter lange schip had ongeveer 100 mensen aan boord. De meesten van hen kwamen uit de Palestijnse gebieden. Waarschijnlijk probeerden ze via Turkije naar West-Europa te komen. De kapitein van het schip en zijn assistent hebben de scheepsramp overleefd. Zij zijn gearresteerd.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl