zo 17 december 2017, 03:18 uur

NAVO bijeen om Turkse straaljager

De ambassadeurs bij de NAVO zijn vanochtend bijeen gekomen om het neerhalen van een Turkse straaljager door Syrië te bespreken. Turkije heeft om de spoedvergadering gevraagd. Turkije wil dat de NAVO het neerhalen van de F-4 bestempelt als een daad van agressie tegen het hele bondgenootschap.

Volgens de Turkse vice-premier Arinç zal zijn land zich beroepen op artikel 5 van het NAVO-verdrag. Dat artikel zegt dat een aanval op een van leden een aanval op alle leden is. Arinç liet wel weten dat Turkije niet van plan is Syrië de oorlog te verklaren. Premier Erdogan zal vanmiddag in het parlement de reactie van Turkije verder toelichten.(Bron/Overgenomen van: NOS Nieuws)

UPDATE: De NAVO heeft het neerhalen van een Turks militair vliegtuig door Syrië krachtig veroordeeld en noemt het incident onacceptabel. Dat maakte secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO dinsdag in Brussel bekend na overleg met de 28 NAVO-lidstaten over de Syrische actie.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl