wo 17 januari 2018, 19:15 uur

Turkije gaat voor leidende rol in Midden-Oosten

Turkije is hard bezig om een leidende rol in het Midden-Oosten op te eisen. Ankara ruikt zijn kans om zich een dominante positie in de soennitische Arabische wereld te verwerven’ schrijft het Reformatorisch Dagblad vandaag.

De afgelopen week maakte de Turkse minister-president Tay­yib Erdogan een ware triomftocht door Noord-Afrika. In verschillende Arabische kranten werd Erdogan vergeleken met Saladin, die in de twaalfde eeuw Jeruzalem opnieuw had veroverd voor de moslims door de kruisvaarders te verdrijven.

Alle toespraken die Erdogan in Noord-Afrika hield, kunnen worden herleid tot twee thema’s. Enerzijds hield hij zijn Arabische toehoorders voortdurend het Turkse rolmodel voor, dat bewees dat islam en democratie elkaar niet uitsluiten. Anderzijds viel vooral zijn dreigende taal tegenover Israël op en sprak hij met geen woord over de situatie in Syrië. (Bron: Reformatorisch Dagblad)Er zijn 6 reacties

 1. Erdal
  Geplaatst op 22 september 2011 om 5:31 pm uur.

  Leidende rol is altijd goed, als het maar geen lijdende rol wordt

 2. kenan
  Geplaatst op 23 september 2011 om 10:58 am uur.

  komt goed

 3. hasan
  Geplaatst op 24 september 2011 om 2:28 am uur.

  En de Arabieren zijn gek om centjes weg te geven aan Turken.

 4. marry
  Geplaatst op 24 september 2011 om 1:32 pm uur.

  Hoop dat Erdogan zijn eigen woorden waarmaakt door islam en democratie samen te laten optrekken in Turkije.. dan heeft hij werk genoeg om alle mensen in Turkije ‘recht’ te doen en op sociaal gebied is te zorgen voor AOW en voorzieningen als je geen werk hebt (dus geen 5 maanden zonder geld).
  Grote woorden en je in het buitenland te laten toejuichen is prachtig voor je ego en dat van Groot Turkije.. maar er is meer dan dat!

 5. Erdal
  Geplaatst op 24 september 2011 om 1:56 pm uur.

  Wat ik mij afvraag is hoe de Arabieren naar de Turken kijken. We horen dan wel positieve dingen van de Arabieren, maar vaak zien ze seculiere Turken als kafir.

  En we moeten ook niet vergeten dat de Arabieren destijds Lawrence of Arabia hebben gesteund.

 6. Erdal
  Geplaatst op 24 september 2011 om 1:58 pm uur.

  En nog iets, Je kan zeggen wat je wil over Erdogan ( ik ben ook geen fan van hem trouwens) maar hij heeft meer aandacht van de rest van de wereld dan welke andere president van Turkije tot nu toe. ( Ataturk niet meegerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl