vr 19 januari 2018, 12:37 uur

Verplichte broek pijnlijk voor Turkse parlementariër

Mannen in Turkije hebben lang geleden bepaald dat vrouwelijke parlementariërs het land moeten vertegenwoordigen in een rok (op kniehoogte). Een ‘mannelijke’ pantalon is taboe. Volgens het AD leidde het reglement deze week tot een pijnlijke situatie in het parlement, bij de beëdiging van nieuwe leden na de recente verkiezingen.

Shafak Pavey van de belangrijkste oppositiepartij CHP werd in een rolstoel binnengereden. Natuurlijk in een rok. Maar daardoor zag iedereen duidelijk haar kunstbeen, terwijl ze dat in het dagelijkse leven liever verbergt met een broek. De Turkse voelde zich duidelijk niet op haar gemak. Lees verder in het Algemeen Dagblad.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl