Vragen bij spectaculaire economische groei Turkije

1
2

Steeds meer waarnemers hebben vragen bij de spectaculaire economische groei in Turkije. Met een geannualiseerde groei van 11% doet Turkije nu beter dan China en is Turkije -‘s werelds 17de economie,- koploper van de G20-landen en van de opkomende economieën. Maar velen zien daarin eerder een begin van een zeepbel, vooral omdat het handelstekort in mei een historisch record liet optekenen.

Althans, dat beweert de Belgische site express.be. Volgen hen is vooral de olie die in grote hoeveelheden wordt ingevoerd de boosdoener, terwijl de Turkse export al een tijd stokt. Stijgende energieprijzen dreigen het handelsdeficit de komende maanden enkel te doen toenemen.

Lees verder op express.be.

1 REACTIE

  1. Deze groei is niet te berekenen omdat cijfers anders berekend kunnen worden ten gunste van…
    Daarnaast als je alles duurder maakt bij een basis periode die niet gecorrigeerd is destijds toen de berekening van het pakket goederen dat daarvoor in aanmerking komt gewijzigd werd, Ä°s de uitkomst zoalsje het zelf wilt hebben.
    Een of enkele kengetallen op zich zeggen helemaal niets. het ziet er bovendien dus naar uit dat het doel het kengetal is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here