wo 17 januari 2018, 04:12 uur

Parlementsverkiezingen in Turkije begonnen

De parlementsverkiezingen in Turkije zijn begonnen. Zondagochtend om 7 uur plaatselijke tijd zijn de stembureaus geopend in het afgelopen oosten van het land. Vanaf een uur later kunnen ook de inwoners van West-Turkije, waaronder de hoofdstad Ankara en de grootste stad Istanbul, hun stem uitbrengen.

Ruim 50 miljoen Turken kunnen zondag een nieuw parlement kiezen. Veel spanning over de uitslag is er niet. Het staat op voorhand vast dat de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) een grote overwinning zal boeken. De enige vraag is of de partij erin slaagt 367 parlementszetels te halen, zodat ze de grondwet op eigen kracht kan wijzigen. De AKP heeft nu 341 van de 550 zetels.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl