Parlementsverkiezingen in Turkije begonnen

0
1

De parlementsverkiezingen in Turkije zijn begonnen. Zondagochtend om 7 uur plaatselijke tijd zijn de stembureaus geopend in het afgelopen oosten van het land. Vanaf een uur later kunnen ook de inwoners van West-Turkije, waaronder de hoofdstad Ankara en de grootste stad Istanbul, hun stem uitbrengen.

Ruim 50 miljoen Turken kunnen zondag een nieuw parlement kiezen. Veel spanning over de uitslag is er niet. Het staat op voorhand vast dat de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) een grote overwinning zal boeken. De enige vraag is of de partij erin slaagt 367 parlementszetels te halen, zodat ze de grondwet op eigen kracht kan wijzigen. De AKP heeft nu 341 van de 550 zetels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here