zo 17 december 2017, 22:18 uur

Sudanese president niet bij top in Turkije

De Sudanese president Omar Hassan al-Bashir komt vandaag (maandag) niet naar een top van islamitische landen in Turkije. Dat hebben anonieme Turkse regeringsfunctionarissen zondag laten weten. Turkije had Bashir uitgenodigd voor de top om de betrekkingen met de regering van het grootste land van Afrika aan te halen.

Mensenrechtenorganisaties hadden ontzet gereageerd en vonden dat Bashir bij aankomst in Turkije moest worden gearresteerd omdat er een internationaal arrestatiebevel tegen hem loopt. Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft een arrestatiebevel tegen de politicus uitgevaardigd. De Sudanese leider wordt verdacht van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid in Darfur.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl