zo 21 januari 2018, 15:06 uur

Baby met Koerdische naam geaccepteerd

Voor het eerst heeft een ambtenaar van de burgerlijke stand in de Turkse hoofdstad Ankara een baby ingeschreven met een Koerdische naam. Het meisje kreeg de naam Hêvî Jiyan, oftewel Hoop en Leven. Het Turkse alfabet kent de letters w, q, x, î en ê niet. Dat meldt de Volkskrant.

Vader Kenan Kirkaya deed de geboorteaangifte in de chique wijk Çankaya, waar ook het presidentiële paleis en talrijke ambassades zijn gevestigd. ‘Als het niet had gemogen, dan had ik het vakje ‘naam’ opengelaten’, zei Kirkaya, ‘mijn vrouw heet Newruz, maar ze is geregistreerd als Nevruze.’Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl