Debat over vrijheden in Istanbul

0
2

Istanbul, miljoenenstad. Bruisend, confronterend, liberaal èn conservatief. Alles is mogelijk in Istanbul. Maar wat voor stad is Istanbul voor mensen die anders dan anders zijn? Voor vooruitstrevende kunstenaars, subversieve creatievellingen, feministen en homo’s? Hoe leven mensen die zich niet voegen naar een ‘normale’ levensstijl? En welke ontwikkelingen maakt hún stad, altijd in beweging, door?

In het kader van het Amsterdam-Istanbul Festival (AIF) organiseren het Turkije Instituut en Stichting Pera een debat over diversiteit, democratisering en individuele vrijheden in Istanbul. Journalist en schrijver (o.a. De Groene) Erdal Balci houdt een algemene inleiding over Istanbul als ontmoetingsplek van culturen en recente ontwikkelingen omtrent de positie van minderheden in Turkije. Daarna interviewt Balci de bekende Turkse modeontwerper en publieke figuur Cemil Ipekci. Er is gelegenheid voor vragen uit en discussie met het publiek.

De bijeenkomst vindt plaats in de Melkweg Galerie. Hier is van 5 nov t/m 6 dec de tentoonstelling ‘See Through Us’ te zien, waarin fotografe Diana Blok haar lens richt op de “Lesbische, Homo & Transseksuele gemeenschap” in Istanbul.

Datum & tijd: 13 november – 16:00 uur
Locatie: Melkweg Galerie
Ingang: via café Marnixstraat 409
Voertaal: Nederlands en Engels
Toegang: Gratis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here