do 18 januari 2018, 14:53 uur

Militair geheim in gecrasht toestel

In de bij Schiphol neergestorte Boeing van Turkish Airlines zaten vier technici die geheime informatie van het Amerikaanse leger bij zich hadden. Kort na de crash heeft justitie hun laptops verwijderd om te voorkomen dat de defensieplannen in verkeerde handen zou vallen. Dat heeft het openbaar ministerie (OM) in Haarlem vrijdag bevestigd aan De Telegraaf.

Het zou gaan om defensieplannen over geavanceerde Amerikaanse radarsystemen. De technici – die onderweg waren naar Seattle –werkten volgens De Telegraaf aan een radarstation met de naam Peace Eagle, bedoeld voor de Turkse luchtmacht. Op hun laptops stonden de blauwdrukken van het vertrouwelijke project.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl