ma 18 december 2017, 15:51 uur

Turkse president spreekt veto uit

Ahmet Necdet SezerDe Turkse president Ahmet Necdet Sezer heeft vrijdag zijn veto uitgesproken over een grondwetswijziging die het mogelijk moet maken dat de president voortaan door het volk wordt verkozen, in plaats van door het parlement.

De wijziging werd op 11 mei aangenomen in het parlement, als uitweg uit een politieke crisis die was ontstaan doordat niet het vereiste aantal parlementsleden minister van buitenlandse zaken Abdullah Gül als president wilde. Gül was de enige kandidaat-opvolger van Sezer.

De verwachting is dat het parlement volgende week opnieuw over de grondwetswijziging stemt, en als het amendement voor de tweede maal wordt goedgekeurd, kan Sezer geen veto uitspreken. Wel kan hij dan een referendum gelasten.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl