ma 18 december 2017, 23:19 uur

Leerkrachten op studiebezoek in Turkije

dorpsschool in CumlikizikIn samenwerkingwerking met Hogeschool Edith Stein te Hengelo hebben tien teamleden van twee Almelose buurtscholen een studiereis gebracht aan Bursa in Turkije. De studiereis had het thema ‘Verkennen van onderwijssystemen op de basisscholen en de opleiding van toekomstige leerkrachten in Turkije’.

Op het vliegveld van Istanbul werden ze verwelkomd door de Almelose Azra Akin (Miss World) en haar moeder Ayda, zij is werkzaam op één van de scholen. De teamleden bezochten o.a. een dorpsschool in Cumlikizik. ‘Opnieuw zagen we onderwijsmensen die met veel bewogenheid proberen onderwijs te geven. De lokalen waren erg klein, de helft van onze leslokalen. In de lokalen stonden houten schoolbankjes bedoeld voor twee leerlingen. De schoolborden waren bijna niet meer beschrijfbaar. Ook hier een voelbare positieve sfeer.

De rest van het verslag is te lezen op Het Almelo’s Weekblad.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl