ma 18 december 2017, 11:48 uur

Tentoonstelling uitgesteld na protest

De opening van een VN-tentoonstelling over de genocide in Rwanda is uitgesteld, omdat Turkije bezwaar heeft gemaakt tegen een verwijzing naar de moord op een miljoen Armeniërs in Turkije ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon had de tentoonstelling maandag moeten openen schrijft Nieuws.NL. James Smith van het Britse Aigis Trust, dat de fototentoonstelling hielp organiseren, zei dat een Turkse diplomaat bezwaar had gemaakt.Er is 1 reactie

 1. Otto Maanzaad
  Geplaatst op 11 april 2007 om 7:38 pm uur.

  De Turkse struisvogel: Wir haben es nicht gesagt. (http://www.ottomaanzaad.nl/genocide-ontkenners)
  Je kunt er natuurlijk niets aan doen als je vader, of je grootvader, of je overgrootvader, of diens oom betrokken was bij de deportatie en slachtpartij van een volk. Ontkennen dat dat zo was maakt je echter wel verdacht, zo niet medeschuldig.
  Als je wilt deelnemen aan een regering die daar naar eigen zeggen niet zo veel van moet hebben, conformeer je je natuurlijk, je ontkent je ontkenning en houdt verder wijselijk je mond.
  Het lijkt wel affirmatie: ja is nee en nee is ja. Maar het getuigt wel van een ‘gezonde’ politieke instelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl