vr 19 januari 2018, 06:37 uur

Turkse kinderen krijgen slechtere zorg

De kwaliteit van zorg voor niet-westerse allochtone kinderen in Nederland laat soms te wensen over. Nathalie Urbanus-van Laar, die promoveert aan de Universiteit van Amsterdam, constateert dat zij minder frequent continue zorg ontvangen.

Zo komen deze kinderen minder vaak bij de oogarts terecht nadat op het consultatiebureau een lui oog is gesignaleerd. Ook wordt vaker laat vastgesteld dat ze suikerziekte hebben, waardoor ze op het moment van de diagnose in een slechtere gezondheid verkeren.

Dit laatste geldt vooral voor kinderen van Turkse en Marokkaanse afkomst, schrijft zij in haar proefschrift ‘Ethnic inequalities in quality of care for children in the Netherlands’.Er is 1 reactie

  1. Petra
    Geplaatst op 14 maart 2013 om 8:50 pm uur.

    De turkse kinderen krijgen veel beter zorg van hun ouders dan de nederlandse kinderen nederlandse kinderen Zijn vies ze wassen hun kinderen een keer in de week gatverredamme ze leren hun kinderen van kleinst af aan als ze honger hebben dat ze van hun neus moeten eten bij de turkse kinderen krijgen ze smorgens lekker ontbijt midaag ook lekker eten en in de avond een heerlijke turkse gerecht .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl