Turkse kinderen krijgen slechtere zorg

1
5

De kwaliteit van zorg voor niet-westerse allochtone kinderen in Nederland laat soms te wensen over. Nathalie Urbanus-van Laar, die promoveert aan de Universiteit van Amsterdam, constateert dat zij minder frequent continue zorg ontvangen.

Zo komen deze kinderen minder vaak bij de oogarts terecht nadat op het consultatiebureau een lui oog is gesignaleerd. Ook wordt vaker laat vastgesteld dat ze suikerziekte hebben, waardoor ze op het moment van de diagnose in een slechtere gezondheid verkeren.

Dit laatste geldt vooral voor kinderen van Turkse en Marokkaanse afkomst, schrijft zij in haar proefschrift ‘Ethnic inequalities in quality of care for children in the Netherlands’.

1 REACTIE

  1. De turkse kinderen krijgen veel beter zorg van hun ouders dan de nederlandse kinderen nederlandse kinderen Zijn vies ze wassen hun kinderen een keer in de week gatverredamme ze leren hun kinderen van kleinst af aan als ze honger hebben dat ze van hun neus moeten eten bij de turkse kinderen krijgen ze smorgens lekker ontbijt midaag ook lekker eten en in de avond een heerlijke turkse gerecht .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here